Get touched by the

beauty from below

Get touched by the

beauty from below

Gietvloeren

B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art werken wij met een hecht team dagelijks met veel passie aan het realiseren van de mooiste gietvloeren. B·Art werkt uitsluitend met de beste kwaliteit producten en elke vloer wordt met veel zorg aangebracht door onze eigen professionals.

Kom onze vloeren gerust zelf voelen en ervaren in onze inspirerende showroom! Onze adviseurs staan voor u klaar met een heerlijk kopje koffie én informeren u graag over onze producten.

Direct afspraak plannen

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art werken wij met een hecht team dagelijks met veel passie aan het realiseren van de mooiste gietvloeren. B·Art werkt uitsluitend met de beste kwaliteit producten en elke vloer wordt met veel zorg aangebracht door onze eigen professionals.

Kom onze vloeren gerust zelf voelen en ervaren in onze inspirerende showroom! Onze adviseurs staan voor u klaar met een heerlijk kopje koffie én informeren u graag over onze producten.

Direct afspraak plannen
B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een eigentijdse siervloer die volledig naadloos wordt aangebracht op de ondervloer of dekvloer. In tegenstelling tot traditionele vloeren zoals tapijt, hout, PVC en laminaat, wordt een gietvloer niet gelegd maar ambachtelijk gegoten. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen die samen de complete gietvloer vormen. Het aanbrengen van een gietvloer neemt daarom dan ook meerdere dagen in beslag.

Een gietvloer heeft een minimale dikte, variërend van 2-6 mm afhankelijk van het type gietvloer. Daardoor is het ook zeer geschikt om aan te brengen over bestaande vloeren zonder verlies van veel hoogte. En zonder verlies van rendement van eventuele vloerverwarming. Door het naadloze karakter is een gietvloer altijd gemakkelijk schoon te maken en erg hygiënisch.

B-Art biedt enorme flexibiliteit om mee te denken en in te spelen op de actuele situatie

B-Art biedt enorme flexibiliteit om mee te denken en in te spelen op de actuele situatie

duo art-gietvloer-pu gietvloer-betonlook-woonkamer-Veghel duo art-gietvloer-pu gietvloer-betonlook-woonkamer-Veghel

Soorten gietvloeren

In het assortiment van B·Art gietvloerboutique vindt u de meest uiteenlopende vloeren; van strakke polyurethaan gietvloeren tot robuuste cementgebonden vloeren en designvloeren. Ieder met eigen specifieke karakteristieken en eigenschappen. Op deze pagina leggen we u kort de verschillen uit.

Polyurethaan gietvloer

Polyurethaan is een kunststof welke wordt vervaardigd uit aardolie. Het materiaal is licht elastisch en sterk en voelt zijdezacht en comfortabel aan. Een gietvloer van pu is volledig waterdicht en geluiddempend. De (alifatische) pu gietvloer van B·Art is daarnaast ook extra elastisch en geheel uv bestendig. Door het naadloze karakter van de polyurethaan gietvloer is de vloer bovendien hygiënisch en eenvoudig te reinigen. De combinatie van al deze eigenschappen maakt deze vloer voor zeer veel toepassingen geschikt.

Een pu gietvloer kan worden gegoten in een egale unikleur voor een moderne elegante uitstraling: Mono Art of in een speelse 2-kleurenmix (betonlook): Duo Art. Wij beschikken over een zeer uitgebreide kleurencollectie van Mono en Duo kleuren, maar het is mogelijk hiervan af te wijken. Een pu gietvloer is namelijk verkrijgbaar in elke Ral en NCS kleur, waardoor de vloer altijd geheel naar eigen wens is samen te stellen!

Welke verschillende gietvloeren zijn er? Welke verschillende gietvloeren zijn er?

Cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloeren zijn vloeren op basis van cement dat wordt aangelengd met water. Daardoor heeft een cementgebonden gietvloer de uitstraling van een echte gepolijste betonvloer, maar heeft voornamelijk als voordeel dat deze beter bestand is tegen vlekken dan een echte betonvloer. Deze gietvloer heeft een natuurlijke en industriële look. De cementgebonden gietvloer van B·Art wordt Concrete Art genoemd en is verkrijgbaar in diverse prachtige natuurlijke grijs- en aardetinten.

Betoncire vloer

Betoncire – ook wel betonstuc genoemd – is een hoogwaardig, vloeistofdicht microcement product vermengt met een speciale kunsthars die zorgen voor een sterke én flexibele vloer. De Betoncire vloer van B·Art wordt WOONbeton genoemd en heeft een nog wat ruigere en stoerdere uitstraling dan de Concrete Art gietvloer. WOONbeton wordt ambachtelijk gesmeerd en dus niet gegoten, waardoor het officieel geen gietvloer is. Door de techniek van aanbrengen ontstaat een uniek en robuust uiterlijk met veel prachtige structuren en karakteristieken. De WOONbeton kleurencollectie is met 25 prachtige kleuren zeer uitgebreid.

epoxy design gietvloer - munten epoxy design gietvloer - munten

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is van oorsprong afkomstig uit de industrie. Maar tegenwoordig bestaan er ook meer flexibele epoxyharsen die o.a. worden gebruikt voor het maken van designvloeren en -wanden. We maken hier dus onderscheid tussen twee kwaliteiten epoxy, elk met een eigen toepassing.

De industriële epoxy is met zijn sterke en vloeistofdichte eigenschappen bedoeld als bescherming van de (betonnen) ondervloer bijvoorbeeld tegen zware belasting van heftrucks en machines, chemische belasting zoals olie en zuren en thermische belasting. Deze hardere epoxyvloer is dan ook niet aan te bevelen voor gebruik in uw woning, maar is wel een ideale toepassing voor garages, werkruimtes en in de industrie.Een industriële epoxyvloer is verkrijgbaar in diverse Mono en Duo Art kleuren.

Epoxy design gietvloer

Voor het maken van design- en glittervloeren gebruiken we een kwalitatieve epoxyhars. Deze is zachter, meer flexibel en bevat een uv-block waardoor deze niet snel zal gaan verkleuren. Omdat deze epoxyhars helder transparant is, is het mogelijk om bijvoorbeeld glitters, schelpen, munten of zelfs afbeeldingen in de vloer te verwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

polyurethaan-Mono-art-gietvloer-badkamer-Oss polyurethaan-Mono-art-gietvloer-badkamer-Oss

Gietvloer toepassingen

Gietvloeren zijn geschikt voor vele toepassingen. Zo kunnen ze op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht waardoor het ook een zeer ideale keuze is voor renovatieprojecten. Omdat er veel keuze is in soorten en materialen is er altijd een passende gietvloer te vinden voor elke ruimte en elk project. Zo zijn er gietvloeren die zelfs geschikt zijn voor de badkamer en zelfs tot in de doucheruimte, gietvloeren speciaal voor uw garage die bestand zijn tegen chemicaliën en weekmakers en vloeren die in de gehele woning kunnen worden toegepast. Maar ook voor zakelijke toepassingen bieden we praktische, representatieve gietvloeren.

Inspiratie

Inspiratie

Inspiratie

Get touched by
the beauty from below

Get touched
by the beauty from below

Een gegoten vloer van B·Art

Bij B·art Gietvloerboutique leveren en vervaardigen wij maatwerk gietvloeren waarbij comfort en uitstraling voorop staan. Daarnaast zijn kwaliteit en duurzaamheid vanzelfsprekend. Onze gietvloeren gaan werkelijk jarenlang mee!

Onze vloeren zijn van de hoogste kwaliteit en worden met de grootste precisie vervaardigd. In ons assortiment vindt u de meest uiteenlopende vloeren; van strakke polyurethaan gietvloeren tot robuuste cementgebonden vloeren. Er is dus altijd een vloer te vinden die bij uw wensen en uw interieurstijl past! Welke vloer u ook kiest; met een gietvloer van B·Art kiest u altijd voor een kwaliteitsproduct.

Inspiratie opdoen? Op onze inspiratiepagina vindt u vele gietvloer voorbeelden van door ons gemaakte vloeren. Op onze blog pagina vindt u tevens gietvloer ervaringen van enkele van onze tevreden klanten. Laat u gerust inspireren!

In onze inspirerende showroom zijn al onze gietvloeren en onze eigen “The Art of Color” collectie natuurlijk ook te bewonderen. Tijdens een bezoek aan onze showroom krijgt u alle tijd om uitgebreid al onze vloeren te bekijken, voelen en ervaren. Onder het genot van een kopje koffie vertellen wij u graag meer over al onze producten en stellen we na afloop desgewenst een maatwerk offerte voor u op. Maak gerust een afspraak, wij ontvangen u graag!

Jennifer Inge

Advies nodig?


Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

Afspraak maken
duo art-gietvloer-pu gietvloer-betonlook-woonkamer-Veghel duo art-gietvloer-pu gietvloer-betonlook-woonkamer-Veghel

Gietvloer voor en nadelen

Waarom kiezen voor een gietvloer? Naast dat een gietvloer prachtig is om te zien heeft het ook vele voordelen ten opzichte van andere vloersystemen.

Gietvloer voordelen

 • Volledig naadloos
 • Vloeistofdicht
 • UV-bestendig
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Toepasbaar op vele ondergronden
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Vanwege de geringe laagdikte ook zeer geschikt voor renovatieprojecten
 • Verkrijgbaar in elke gewenste uitstraling en vele kleuren

Nadelen gietvloer

Zoals bij elke andere vloer heeft ook een gietvloer nadelen. Zeker wanneer je een grove houten vloer gewend bent, is het overstappen op een strakke gietvloer best even wennen. Je zult hier vuiltjes sneller op zien liggen. Gelukkig is een gietvloer wel gemakkelijk schoon te maken waardoor je dit ook zo hebt weggepoetst. Ook beschadigingen kunnen sneller opvallen op een gietvloer. Echter hoeft ook dat niet altijd een probleem te zijn. Zeker niet bij de robuuste soorten, deze worden er eigenlijk alleen maar mooier van! Mocht u zich toch storen aan een beschadiging op uw gietvloer dan kunt u dit altijd laten repareren. Bij een gietvloer van polyurethaan is het zelfs mogelijk om de vloer te voorzien van een Renew Art behandeling. Hierbij wordt de vloer opgeschuurd en opnieuw voorzien van een coating waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Onderhoud gietvloer

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen! Het voorkomen van krasvorming is een puntje van aandacht. Met eenvoudige middelen kunt u er zelf voor zorgen dat de krasvorming geminimaliseerd wordt. Wij adviseren hierin het volgende:

 • Ruime schoonloopmat bij de entree van uw huis;
 • De vloer dagelijks met een olievrije swiffer afdoen;

 • Voorzie uw meubels van de juiste bescherming;
 • 
Controleer de meubel bescherming op vuil en slijtage;

 • Gebruik geen producten met zeephoudende middelen.
Alles over onderhoud

Onderhoud gietvloer

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen! Het voorkomen van krasvorming is een puntje van aandacht. Met eenvoudige middelen kunt u er zelf voor zorgen dat de krasvorming geminimaliseerd wordt. Wij adviseren hierin het volgende:

 • Ruime schoonloopmat bij de entree van uw huis;
 • De vloer dagelijks met een olievrije swiffer afdoen;

 • Voorzie uw meubels van de juiste bescherming;
 • 
Controleer de meubel bescherming op vuil en slijtage;

 • Gebruik geen producten met zeephoudende middelen.
Alles over onderhoud

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bij het bepalen van de kosten van een gietvloer dient u rekening te houden met een aantal verschillende factoren.

Lees verder

Een gietvloer kan nagenoeg over elke ondergrond worden aangebracht. In enkele gevallen kan een voorbehandeling nodig zijn.

Lees verder

Het aanbrengen van een gietvloer duurt gemiddeld zo’n 3 tot 6 dagen.

Lees verder

Jazeker! Vanwege de lage warmteweerstand en de beperkte dikte (1-6 mm) van gietvloeren maakt dat de warmtegeleiding makkelijk door de gietvloer doorgegeven wordt.

Lees verder