fb
Get touched by the

beauty from below

Get touched by the

beauty from below

Gietvloer onderhoud

Uw gietvloer onderhouden is gelukkig erg gemakkelijk. Wanneer u de vloer met de juiste producten beschermt, schoonmaakt én schoonhoudt, heeft uw gietvloer geen speciaal onderhoud nodig.

Het onderhoud van uw gietvloer bestaat vooral uit het schoonmaken en schoonhouden van uw vloer. Gebruik voor het schoonmaken van uw vloer altijd een goede gietvloer reiniger, speciaal geschikt voor uw type gietvloer. Zeephoudende middelen zorgen veelal voor een plakkerige vloer waar vuil zich gemakkelijk aan hecht en worden dan ook afgeraden. Producten die een residulaag achterlaten op de vloer zorgen ervoor dat deze er na verloop van tijd smoezelig uit gaat zien. De producten in onze webshop zijn allen uitvoerig door ons getest en zorgvuldig geselecteerd. Mocht u een ander middel willen gebruiken en twijfelt u; neem dan gerust contact met ons op.

Met de juiste materialen is het schoonmaken een fluitje van een cent.

Met de juiste materialen is het schoonmaken een fluitje van een cent.

B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een hecht en gepassioneerd team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dit is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren.

Heeft u vragen over onze producten of diensten of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan graag voor u klaar!

Contact opnemen

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een hecht en gepassioneerd team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dit is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren.

Heeft u vragen over onze producten of diensten of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan graag voor u klaar!

Contact opnemen
B-art Gietvloerboutique
Voordelen

Waarom een gietvloer van B•Art?

Kwaliteit en vakmanschap

Ruim 25 jaar ervaring in het aanbrengen van maatwerk gietvloeren van de hoogste kwaliteit.

Betrokken en flexibel

Wij hechten waarde aan persoonlijke aandacht en begeleiden u tijdens het gehele traject.

Inspirerende showroom

Prachtig ruime showroom waar u een helder en betrouwbaar adviesgesprek mag verwachten.

Gietvloer onderhoud

Dagelijkse reiniging

 1. Verwijder het losse vuil door middel van een (olievrije) stofwisser, zachte bezem/veger of stofzuiger met zachte borstel (parketborstel).
 2. De gietvoer reinigen met een microvezel vlakmop, in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel (pu cleaner) voor gietvloeren. Indien de vloer niet heel vies is, kunt u ook gewoon water gebruiken;

Probeer erop toe te zien dat de vloer, zolang deze nog nat is, niet wordt betreden.

Intensieve gietvloer reiniging

Door het (dagelijks) gebruik van reinigingsmiddelen kan na verloop van tijd een sluierlaagje ontstaan op uw gietvloer. Ook kan vuil zich ophopen in reeds ontstane krasjes. U kunt dan uw gietvloer reinigen met een intensieve gietvloer reiniger, zoals de ZeroDirt Intensief. Deze kunt u het beste aanbrengen met flink wat water en even in laten trekken. Neem daarna het vuile water op met een dweil. Of wanneer u het echt grondig wilt doen gebruikt u hiervoor een waterstofzuiger. U zult zien dat uw gietvloer weer helemaal schoon wordt!

B·Art Gietvloerboutique is niet verantwoordelijk voor eventuele schades aan uw gietvloer veroorzaakt door materialen die door de consument gebruikt worden. Probeer het reinigingsmiddel altijd eerst op een onopvallende plek en lees voor het gebruik eerst de gebruiksaanwijzing.

Get touched by
the beauty from below

Get touched
by the beauty from below

Gietvloer onderhoud | Voorkom schade aan uw vloer

Het voorkomen van schade is natuurlijk beter dan genezen! Wij delen graag onze tips om uw vloer zo lang mogelijk mooi te houden.

 • voorkom zoveel mogelijk zand op de gietvloer, dit werkt als schuurpapier;
 • voorzie meubels van goede professionele beschermdoppen en maak deze regelmatig schoon;
 • een goede en ruime inloopmat voorkomt veel krasjes die veroorzaakt worden door zand en steentjes van buiten;
 • kies voor bureaustoelen met zachte wielen (geen rubberwielen);
 • verschuif geen zware voorwerpen over de gietvloer;
 • voorzie vloerkleden en matten van een passend ondertapijt dat tanninevrij is;
 • gebruik geen agressieve stoffen. Bij morsen direct verwijderen;
 • bij morsen van koffie, thee of rode wijn op uw gietvloer dit direct wegpoetsen;
 • wees voorzichtig met rubber. Verwijder zwarte (schoen)strepen zo snel mogelijk;
 • plaats geen hete voorwerpen op uw gietvloer;
 • voorkom vlekken door antioxidanten, tannines en plasticizers*

Voorkom krasschade door de juiste bescherming

Wij adviseren u vrijblijvend om uw meubels te voorzien van professionele beschermdoppen/vilten. Controleer en reinig uw beschermdoppen met regelmaat. Er kan namelijk zand onder terecht komen dat gaat schuren. Ook deze doppen/vilten zullen na verloop van tijd slijten. Vervang deze dan ook tijdig.

Bestel deze professionele beschermdoppen van Scratch no more via onderstaande link en ontvang 5% korting op uw bestelling.

Bestellen
B·Art Gietvloerboutique BV
Jennifer Jennifer
Klanten beoordelen ons met een:
8.9 | 86 beoordelingen

* Voorkom vlekken van antioxidanten, tannines en plasticizers

Vlekken door antioxidanten, tannines, plasticizers, etc. (bepaalde hout- en rubbersoorten bevatten migreerbare producten die onder gewichtsdruk vlekken kunnen veroorzaken). Deze vlekvorming wordt verder nog bevorderd door verhoogde temperatuur en verhoogde vochtigheid. Deze vlekken zijn niet meer te verwijderen en zullen verdonkeren onder UV-belasting. Voorbeelden van producten welke tannines (looizuren) bevatten: Hennepmatten of schoenzolen, kokosmatten, wollen tapijten, jute, o.a. onderzijde sommige tapijten, dierhuiden, tropische houtsoorten, koffie (langdurig), rode wijn (langdurig), haarverf, nat crêpepapier/confetti. Gebruik daarom altijd een geschikt ondertapijt onder uw vloerkleed.

LET OP: B·Art Gietvloerboutique kan ondanks dat zij deze producten aanbevelen niet garanderen dat er in enkele gevallen alsnog schade optreedt aan uw gietvloer door bepaalde stoffen die verwerkt zitten in meubels en tapijten waardoor het product toch kan migreren en schade kan veroorzaken.

Totale gietvloer prijs PU Totale gietvloer prijs PU

Onderhoud gietvloer | krasjes en beschadigingen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u – ondanks onze tips – toch een beschadiging aan uw gietvloer krijgt. Ook krasjes zijn, zeker na verloop van tijd uiteindelijk onvermijdelijk. Vaak is het wel mogelijk om plaatselijk reparaties uit te voeren indien er een beschadiging is waar u zich aan stoort. En bij pu gietvloeren is het zelfs mogelijk om de vloer volledig te renoveren met een Renew Art behandeling. Hierdoor zullen alle oppervlakte krasjes verdwijnen en zal uw vloer er weer als nieuw uit zien!

Mocht u na het lezen van bovenstaande adviezen toch nog vragen hebben over gietvloer onderhoud of reiniging van uw gietvloer, neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw vloer kunnen genieten. B·Art geeft u daarom graag tips om uw gietvloer langer mooi te houden.

Lees verder

Een gietvloer schoonmaken is gelukkig erg makkelijk. Voor een goede reiniging is het echter wel van belang dat dit op de juiste manier en met de juiste producten gebeurt, zodat u nog lang van uw mooie vloer kunt blijven genieten.

Lees verder

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Wij geven u graag tips om krassen in uw gietvloer zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees verder

Wanneer u krasjes op uw vloer ziet, betekent dit in de meeste gevallen dat u het vuil ziet dat in de krasjes zit. De vloer goed reinigen kan dan al een oplossing zijn. Bij veel oppervlakkige krasjes is het renoveren van uw gietvloer ook mogelijk.

Lees verder
Jennifer Vrijblijvend advies?