gietvloer schoonmaken_professionele dweil

Gietvloer schoonmaken

Een gietvloer schoonmaken is gelukkig erg makkelijk. Voor een goede reiniging is het echter wel van belang dat dit op de juiste manier en met de juiste producten gebeurt, zodat u nog lang van uw mooie vloer kunt blijven genieten. Daarom zijn wij bij B·Art continu op zoek naar de beste onderhoudsproducten en doen wij er alles aan om u te voorzien van een eerlijk en duidelijk schoonmaakadvies voor uw gietvloer.

 

Uw gietvloer schoonmaken

Gebruik voor het schoonmaken van uw gietvloer altijd een goede gietvloer reiniger, speciaal geschikt voor uw type gietvloer. Zeephoudende middelen zorgen veelal voor een plakkerige vloer waar vuil zich gemakkelijk aan hecht en worden dan ook afgeraden. Producten die een residulaag achterlaten op de vloer zorgen ervoor dat deze er na verloop van tijd smoezelig uit gaat zien. De reinigingsproducten in onze webshop zijn allen uitvoerig door ons getest en zorgvuldig geselecteerd. Mocht u een ander middel willen gebruiken en twijfelt u; neem dan gerust contact met ons op.

 

Dagelijkse reiniging gietvloer

 • Verwijder het losse vuil door middel van een (olievrije) stofwisser, zachte bezem/veger of stofzuiger met zachte borstel (parketborstel).
 • De gietvoer reinigen met een microvezel vlakmop, in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren. Indien de vloer niet heel vies is, kunt u ook gewoon water gebruiken;
 • Probeer erop toe te zien dat de vloer, zolang deze nog nat is, niet wordt betreden.

 

Intensieve gietvloer reiniging

Door het (dagelijks) gebruik van reinigingsmiddelen kan na verloop van tijd een sluimerlaagje ontstaan op uw gietvloer. Ook kan vuil zich ophopen in reeds ontstane krasjes. U kunt dan uw gietvloer reinigen met een intensieve gietvloer reiniger, zoals de Basisreiniger R. Deze kunt u het beste aanbrengen met flink wat water en even in te laten trekken. Daarna het vuile water opnemen met een dweil of liever nog een waterstofzuiger. U zult zien dat uw gietvloer weer helemaal schoon wordt!

Veel gestelde vragen

Waarom krijg ik mijn gietvloer niet schoon?

Waarschijnlijk reinigt u de gietvloer met de verkeerde middelen. Zowel het reinigingsmiddel als de materialen waarmee u reinigt, beïnvloeden het resultaat van een schone gietvloer.

Welk reinigingsmiddel kan ik gebruiken?

Gebruik GEEN zeephoudende middelen. Deze laten zeepresten na die de vloer vies maken en die gaan “plakken”. De reiniging zal alleen maar moeilijker worden. Gebruik voor de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak gewoon een klein scheutje PU Reiniger.
De PU Basisreiniger R gebruikt u voor de grondige schoonmaak (2 a 3 keer per jaar), indien nodig vaker. De onderhoudsproducten zijn te bestellen via onze webshop

Hoe verwijder ik schoenstrepen op een gietvloer?

Door wat reinigingsmiddel op de streep aan te brengen en te poetsen met de losse microvezel vlakmop. Tevens kan er met een lichte kleur pad (wit) gereinigd worden. LET OP: Gebruik geen schuurspons of ander materiaal wat krassen op uw gietvloer kan veroorzaken!

Stofwissen, waarmee kan ik dit het beste doen?

Het is het beste om op een kunststofvloer NIET met oliegeïmpregneerde doeken te stofwissen. De olie uit de doeken laat een minuscuul laagje achter op de vloer (residu). Dit residu trekt vuil aan en houdt het vast, zodat er een soort sluiervervuiling op de vloer zichtbaar wordt. De microvezeldoek (droog gebruik) of de stofzuiger zijn een betere optie. Beide producten zijn in onze webshop verkrijgbaar.

Wat doe ik als er koffie of wijn gemorst wordt op een gietvloer?

Gietvloer direct afnemen met een keukendoekje. Wanneer de vlek al enigszins is opgedroogd, de vlek afnemen met het voorgeschreven reinigingsmiddel (zie webshop) in combinatie met een schrobpad.

Kan ik ontstane krasjes wegpoetsen of polijsten?

Wanneer u krasjes op uw vloer ziet, betekent dit in de meeste gevallen dat u het vuil ziet dat in de krasjes zit. Wanneer de vloer volgens de voorschriften gereinigd wordt, is er geen vuil meer in de krasjes aanwezig, waardoor het krasje veel minder zichtbaar is. De krasjes zijn niet te verwijderen uit een vloer; wel het vuil wat er in zit. Probeer krassen vooral niet weg te schuren of te polijsten. Laat dit aan de vakman over en neem contact met ons op.

Gietvloer schoonmaken met azijn?

Het is niet aan te raden om uw gietvloer of gietwand schoon te maken met azijn. U kunt hiervoor beter een speciale gietvloer reiniger gebruiken.

 

Gietvloer reinigingstips

Tips om uw gietvloer lang mooi te houden

 • voorkom zand op de gietvloer, dit werkt als schuurpapier;
 • een goede en ruime inloopmat voorkomt veel krasjes die veroorzaakt worden door zand en steentjes van buiten;
 • voorzie meubels van goede professionele beschermdoppen en maak deze regelmatig schoon;
 • kies voor bureaustoelen met zachte wielen (geen rubberwielen);
 • verschuif geen zware voorwerpen over de gietvloer;
 • voorzie vloerkleden en matten van een passend ondertapijt dat tanninevrij is;
 • gebruik geen agressieve stoffen. Bij morsen direct verwijderen;
 • bij morsen van koffie, thee of rode wijn op uw gietvloer dit direct wegpoetsen;
 • verwijder zwarte (schoen)strepen zo snel mogelijk;
 • plaats geen hete voorwerpen op uw gietvloer.

 

Voorkom krasschade aan uw gietvloer

Wij adviseren u vrijblijvend om uw meubels te voorzien van  professionele beschermdoppen/vilten. Bestel deze via onderstaande link bij Scratch no more en ontvang 5% korting op uw bestelling.

Controleer en reinig uw beschermdoppen met regelmaat. Ook deze doppen/vilten zullen slijten. Bovendien kan hier ook zand onder komen dat gaat schuren.

Extra opletten met een gietvloer?

Nee hoor, niet meer dan bij een andere vloer. Elke vloer heeft zo zijn voor- en nadelen. Een gietvloer is naadloos en strak en daardoor zult u op een gietvloer altijd meer zien. Het voordeel is echter dat een gietvloer geen echt onderhoud nodig heeft en zeer gemakkelijk schoon te maken is.

Mocht u na het lezen van bovenstaande adviezen toch nog vragen hebben over het onderhouden of reinigen van uw gietvloer, neem dan gerust contact met ons op.

Populaire gietvloer schoonmaakproducten

Bekijk webshop

gietvloer schoonmaken_gietvloer onderhoud_dweilstok-compleet_dweilen gietvloer

Dweilstok

gietvloer schoonmaken_dr-schutz-PU-gietvloer reiniger_750-ml

PU gietvloer reiniger

gietvloer schoonmaken_gietvloer-reiniger-starterskit

Gietvloer Starterskit

Ontvang direct
per mail
een offerte