Get touched by the

beauty from below

Gietvloer schoonmaken

Get touched by the

beauty from below

Gietvloer schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

Gietvloer schoonmaken

Een gietvloer schoonmaken is gelukkig erg makkelijk. Voor een goede reiniging is het echter wel van belang dat dit op de juiste manier en met de juiste producten gebeurt, zodat u nog lang van uw mooie vloer kunt blijven genieten. Daarom zijn wij bij B·Art continu op zoek naar de beste onderhoudsproducten en doen wij er alles aan om u te voorzien van een eerlijk en duidelijk schoonmaakadvies voor uw gietvloer.

Met de juiste materialen is het schoonmaken een fluitje van een cent.

Met de juiste materialen is het schoonmaken een fluitje van een cent.

Uw gietvloer schoonmaken

Gebruik voor het schoonmaken van uw gietvloer altijd een goede gietvloer reiniger, speciaal geschikt voor uw type gietvloer. Zeephoudende middelen zorgen veelal voor een plakkerige vloer waar vuil zich gemakkelijk aan hecht en worden dan ook afgeraden. Producten die een residulaag achterlaten op de vloer zorgen ervoor dat deze er na verloop van tijd smoezelig uit gaat zien. De reinigingsproducten in onze webshop zijn allen uitvoerig door ons getest en zorgvuldig geselecteerd. Mocht u een ander middel willen gebruiken en twijfelt u; neem dan gerust contact met ons op.

Gietvloer schoonmaken

Dagelijkse reiniging gietvloer

 • Verwijder het losse vuil door middel van een (olievrije) stofwisser, zachte bezem/veger of stofzuiger met zachte borstel (parketborstel).
 • De gietvoer reinigen met een microvezel vlakmop, in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren. Indien de vloer niet heel vies is, kunt u ook gewoon water gebruiken;
 • Probeer erop toe te zien dat de vloer, zolang deze nog nat is, niet wordt betreden.

Intensieve gietvloer reiniging

Door het (dagelijks) gebruik van reinigingsmiddelen kan na verloop van tijd een sluimerlaagje ontstaan op uw gietvloer. Ook kan vuil zich ophopen in reeds ontstane krasjes. U kunt dan uw gietvloer reinigen met een intensieve gietvloer reiniger, zoals de Basisreiniger R. Deze kunt u het beste aanbrengen met flink wat water en even in te laten trekken. Daarna het vuile water opnemen met een dweil of liever nog een waterstofzuiger. U zult zien dat uw gietvloer weer helemaal schoon wordt!

B·Art’s webshop

B·Art’s webshop

In de webshop van B·Art Gietvloerboutique vindt u alle reinigingsartikelen en producten voor bescherming en onderhoud van uw gietvloer. Bestel direct en laat uw producten gemakkelijk thuis bezorgen.

Naar de webshop

Get touched by
the beauty from below

Get touched
by the beauty from below

Voorkom (kras)schade aan uw gietvloer

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Om krassen te voorkomen en om uw vloer zo lang mogelijk mooi te houden delen wij graag onze tips.

 • voorkom zand op de gietvloer, dit werkt als schuurpapier;
 • een goede en ruime inloopmat voorkomt veel krasjes die veroorzaakt worden door zand en steentjes van buiten;
 • voorzie meubels van goede professionele beschermdoppen en maak deze regelmatig schoon;
 • kies voor bureaustoelen met zachte wielen (geen rubberwielen);
 • verschuif geen zware voorwerpen over de gietvloer;
 • voorzie vloerkleden en matten van een passend ondertapijt dat tanninevrij is;
 • gebruik geen agressieve stoffen. Bij morsen direct verwijderen;
 • bij morsen van koffie, thee of rode wijn op uw gietvloer dit direct wegpoetsen;
 • verwijder zwarte (schoen)strepen zo snel mogelijk;
 • plaats geen hete voorwerpen op uw gietvloer.

Bescherm uw vloer

Wij adviseren u vrijblijvend om uw meubels te voorzien van professionele beschermdoppen/vilten. Deze blijven beter zitten en nemen vuil bovendien ook beter op. Controleer en reinig uw beschermdoppen met regelmaat. Er kan zand onder komen dat gaat schuren op uw vloer. Ook deze doppen/vilten zullen na verloop van tijd slijten, u dient deze daarom ook tijdig te vervangen.

Bestel professionele beschermdoppen via onderstaande link bij Scratch no more en ontvang 5% korting op uw bestelling.

Direct bestellen

B·Art Gietvloerboutique BV
Jennifer Inge
hakken op gietvloer hakken op gietvloer

Extra opletten met een gietvloer?

Nee hoor, niet meer dan bij een andere vloer. Elke vloer heeft zo zijn voor- en nadelen. Een gietvloer is naadloos en strak en daardoor zult u op een gietvloer altijd meer zien. Het voordeel is echter dat een gietvloer geen echt onderhoud nodig heeft en zeer gemakkelijk schoon te maken is.

Mocht u na het lezen van bovenstaande adviezen toch nog vragen hebben over het onderhouden of schoonmaken van uw gietvloer, neem dan gerust contact met ons op.