fb
Get touched by the

beauty from below

Get touched by the

beauty from below

B-art gietvloerboutique

Gietvloer schoonmaken

Ons advies voor een mooie, schone vloer!

Een gietvloer schoonmaken is gelukkig erg makkelijk. Voor een goede reiniging is het echter wel van belang dat dit op de juiste manier en met de juiste producten gebeurt, zodat u nog lang van uw mooie vloer kunt blijven genieten. Daarom zijn wij bij B·Art continu op zoek naar de beste onderhoudsproducten en doen wij er alles aan om u te voorzien van een eerlijk en duidelijk schoonmaakadvies voor uw gietvloer.

Met de juiste materialen is het schoonmaken een fluitje van een cent.

Met de juiste materialen is het schoonmaken een fluitje van een cent.

Uw gietvloer schoonmaken

Gebruik voor het schoonmaken van uw gietvloer altijd een goede gietvloer reiniger, speciaal geschikt voor uw type gietvloer; ZeroDirt Basic. Zeephoudende middelen zorgen veelal voor een plakkerige vloer waar vuil zich gemakkelijk aan hecht en worden dan ook afgeraden. Producten die een residulaag achterlaten op de vloer zorgen ervoor dat deze er na verloop van tijd smoezelig uit gaat zien. De reinigingsproducten in onze webshop zijn allen uitvoerig door ons getest en zorgvuldig geselecteerd. Mocht u een ander middel willen gebruiken en twijfelt u; neem dan gerust contact met ons op.

Advies gietvloer schoonmaken

Dagelijkse reiniging gietvloer

 1. Verwijder het losse vuil door middel van een (olievrije) stofwisser, zachte bezem/veger of stofzuiger met zachte borstel (parketborstel).
 2. De gietvoer reinigen met een microvezel vlakmop, in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren. Indien de vloer niet heel vies is, kunt u ook gewoon water gebruiken.

Probeer erop toe te zien dat de vloer, zolang deze nog nat is, niet wordt betreden. Dat is zonde van uw werk!

Intensieve gietvloer reiniging

Door het (dagelijks) gebruik van reinigingsmiddelen kan na verloop van tijd een vettig sluierlaagje ontstaan op uw gietvloer. Ook kan vuil zich ophopen in reeds ontstane krasjes. U kunt uw gietvloer dan reinigen met een intensieve gietvloer reiniger, zoals de ZeroDirt Intensief. Deze kunt u het beste aanbrengen met flink wat water en even in laten trekken. Daarna het vuile water opnemen met een dweil of liever nog een waterstofzuiger. U zult zien dat uw gietvloer weer helemaal schoon wordt!

B·Art’s webshop

B·Art’s webshop

In de webshop van B·Art Gietvloerboutique vindt u alle reinigingsartikelen en producten voor bescherming en onderhoud van uw gietvloer. Bestel direct en laat uw producten gemakkelijk thuis bezorgen.

Naar de webshop

Get touched by
the beauty from below

Get touched
by the beauty from below

Voorkom (kras)schade aan uw gietvloer

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Om krassen te voorkomen en om uw vloer zo lang mogelijk mooi te houden delen wij graag onze tips.

 • voorkom zand op de gietvloer, dit werkt als schuurpapier;
 • een goede en ruime inloopmat voorkomt veel krasjes die veroorzaakt worden door zand en steentjes van buiten;
 • voorzie meubels van goede professionele beschermdoppen en maak deze regelmatig schoon;
 • kies voor bureaustoelen met zachte wielen (geen rubberwielen);
 • verschuif geen zware voorwerpen over de gietvloer;
 • voorzie vloerkleden en matten van een passend ondertapijt dat tanninevrij is;
 • gebruik geen agressieve stoffen. Bij morsen direct verwijderen;
 • bij morsen van koffie, thee of rode wijn op uw gietvloer dit direct wegpoetsen;
 • verwijder zwarte (schoen)strepen zo snel mogelijk;
 • plaats geen hete voorwerpen op uw gietvloer.

Bescherm uw vloer

Wij adviseren u vrijblijvend om uw meubels te voorzien van professionele beschermdoppen/vilten. Deze blijven beter zitten en nemen vuil bovendien ook beter op. Controleer en reinig uw beschermdoppen met regelmaat. Er kan zand onder komen dat gaat schuren op uw vloer. Ook deze doppen/vilten zullen na verloop van tijd slijten, u dient deze daarom ook tijdig te vervangen.

Bestel professionele beschermdoppen via onderstaande link bij Scratch no more en ontvang 5% korting op uw bestelling.

Direct bestellen

B·Art Gietvloerboutique BV
Jennifer Jennifer
Klanten beoordelen ons met een:
8.9 | 86 beoordelingen

Gietvloer schoonmaken azijn?

Wij ontvangen vaak de vraag of een gietvloer schoongemaakt mag worden met azijn. Wij adviseren echter om dit niet te doen, maar speciale producten voor uw gietvloer te gebruiken.

Totale gietvloer prijs PU Totale gietvloer prijs PU

Extra opletten met een gietvloer?

Nee hoor, niet meer dan bij een andere vloer. Elke vloer heeft zo zijn voor- en nadelen. Een gietvloer is naadloos en strak en daardoor zult u op een gietvloer altijd wat meer zien. Het voordeel is echter dat een gietvloer geen echt onderhoud nodig heeft en zeer gemakkelijk schoon te maken is.

Bepaalde stoffen kunnen echter wel vlekken veroorzaken op uw vloer. Vlekken door antioxidanten, tannines, plasticizers, etc. (bepaalde hout- en rubbersoorten bevatten migreerbare producten die onder gewichtsdruk vlekken kunnen veroorzaken). Deze vlekvorming wordt verder nog bevorderd door verhoogde temperatuur en verhoogde vochtigheid. Deze vlekken zijn niet meer te verwijderen en zullen verdonkeren onder UV-belasting. Voorbeelden van producten welke tannines (looizuren) bevatten: Hennepmatten of schoenzolen, kokosmatten, wollen tapijten, jute, o.a. onderzijde sommige tapijten, dierhuiden, tropische houtsoorten, koffie (langdurig), rode wijn (langdurig), haarverf, nat crêpepapier/confetti. Gebruik daarom altijd een geschikt ondertapijt onder uw vloerkleed. Ondertapijten zijn in verschillende maten verkrijgbaar in onze webshop.

LET OP: B·Art Gietvloerboutique kan ondanks dat zij deze producten aanbevelen niet garanderen dat er in enkele gevallen alsnog schade optreedt aan uw gietvloer door bepaalde stoffen die verwerkt zitten in meubels en tapijten waardoor het product toch kan migreren en schade kan veroorzaken.

Mocht u na het lezen van bovenstaande adviezen toch nog vragen hebben over het onderhouden of schoonmaken van uw gietvloer, neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wanneer u krasjes op uw vloer ziet, betekent dit in de meeste gevallen dat u het vuil ziet dat in de krasjes zit. De vloer goed reinigen kan dan al een oplossing zijn. Bij veel oppervlakkige krasjes is het renoveren van uw gietvloer ook mogelijk.

Lees verder

Wanneer u koffie of wijn morst op de gietvloer kunt u dit direct opdoen met een keukendoekje.

Lees verder

Wanneer u uw gietvloer niet schoon krijgt, reinigt u waarschijnlijk met verkeerde middelen of middelen die teveel zeep bevatten. Daardoor kan de vloer een vettige sluierlaag krijgen die vuil juist weer harder aantrekt en het reinigen ook bemoeilijkt.

Lees verder

Het beste is om dit te doen met een microvezeldoek, speciaal voor droog gebruik of een stofzuiger met een zachte borstel.

Lees verder
Jennifer Vrijblijvend advies?