Gietvloer vloerverwarming

 

 

 

Een gietvloer met vloerverwarming is dé perfecte combinatie en heeft dan ook vele voordelen. Steeds vaker is vloerverwarming dé warmtebron binnen de woning. Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard voorzien van vloerverwarming, maar ook in bestaande woningen wordt hier bij het leggen van een nieuwe vloer ook steeds vaker voor gekozen. En dat is niet voor niets!

Zo heeft vloerverwarming een bevorderend effect op de luchtcirculatie en luchtvochtigheid, wat bijdraagt aan uw gezondheid. Bovendien is het efficiënt, voelt het behaaglijk aan en heeft het esthetische voordelen. Een vloer die zorgt voor goede en gelijkmatige warmtegeleiding, zoals een gietvloer maakt het systeem ideaal om te fungeren als hoofdverwarming voor uw huis.

 

Gietvloer en vloerverwarming

Een gietvloer gaat uitstekend samen met vloerverwarming. Vanwege de lage warmteweerstand en de beperkte dikte (1 tot 6 mm) van gietvloeren maakt dat de warmtegeleiding makkelijk door de gietvloer doorgegeven wordt. De warmte wordt gelijkmatig verspreid waardoor het complete oppervlak wordt benut en de ruimte sneller is opgewarmd. Tevens houdt een gietvloer de warmte langer vast waardoor u de verwarming een uurtje voor het slapen gaan rustig naar beneden kunt draaien zodat u toch in een behaaglijke woonkamer nog even kunt genieten van elkaars gezelschap of die leuke film. Ook nog eens efficiënt en kostenbesparend dus!

 

De voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

  • Behaaglijke warmte; nooit meer koude voeten!
  • Perfecte warmteverdeling
  • Kostenbesparend; een gietvloer houdt warmte langer vast waardoor de verwarming al eerder wat lager kan
  • Efficiënt energieverbruik; dankzij gelijkmatige warmteverdeling voelt de vloer al bij lagere temperaturen behaaglijk aan
  • Geen radiatoren meer; u kunt eindelijk die leuke plant neerzetten of zonder obstakels de ruimte herindelen
  • Gezonder; vloerverwarming heeft een bevorderend effect op de luchtcirculatie en luchtvochtigheid

Welke vloer bij vloerverwarming?

Een van de meest gestelde vragen is welke vloer op vloerverwarming het best geschikt is. Het is ook erg belangrijk om daarop te letten, want er zijn nogal wat vloeren die je niet kunt combineren met vloerverwarming, die niet of minder goed geleiden of waarbij een ondervloer nodig is die aan allerlei eisen moet voldoen.

Een gietvloer – kunststof of cementgebonden – is uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. Dat komt vooral door de geringe dikte van deze vloeren. Een gietvloer van polyurethaan kan echter vanwege zijn samenstelling de warmte ook nog eens langer vasthouden en nog beter verdelen. Maar ook onze Woonbeton vloer is een uitstekende warmtegeleider.

Blote voeten op de gietvloer

Kosten vloerverwarming gietvloer

Overweegt u in uw bestaande woning vloerverwarming en gietvloer aan te laten brengen? Wij kunnen deze combinatie voor u verzorgen zonder dat u daarvoor eerst op zoek hoeft te gaan naar een andere partij. Daarvoor werken wij samen met een specialist. Deze zal de werkzaamheden mbt het aanleggen van de vloerverwarming verzorgen. Vervolgens voeren wij alle voorbewerkingen die nodig zijn uit, zoals het opvullen van sleuven en het egaliseren. Zo heeft u de garantie van twee specialisten elk in hun eigen vakgebied. Maar op deze manier kunnen we er toch ook voor zorgen dat de werkzaamheden perfect op elkaar aansluiten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Geen vloerverwarming, maar wel een gietvloer?

Geen enkel probleem! Ook wanneer u geen vloerverwarming heeft is een gietvloer een zeer geschikte keuze. Een polyurethaan gietvloer van B·Art voelt ook zonder vloerverwarming aangenaam en comfortabel aan. De samenstelling van deze gietvloer zorgt namelijk voor een perfecte verdeling van warmte waardoor de gietvloer zich gemakkelijk aanpast aan de omgevingstemperatuur. Dus ook op de bovenverdieping en slaapkamers, waar veelal geen vloerverwarming aanwezig is, voelt een polyurethaan gietvloer – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een plavuizen of een laminaatvloer – dus heerlijk warm en comfortabel aan aan uw voeten.

Ontvang direct
per mail
een offerte