fb
Get touched by the

beauty from below

Get touched by the

beauty from below

B-art gietvloerboutique

Gietvloer verwarming

Gietvloer met vloerverwarming: dé perfecte combinatie

Een gietvloer met vloerverwarming heeft vele voordelen en is dan ook een perfecte combinatie. Steeds vaker is vloerverwarming de belangrijkste bron van verwarming binnen de woning. Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard voorzien van vloerverwarming, maar ook in bestaande woningen wordt hier bij het leggen van een nieuwe vloer ook steeds vaker voor gekozen. En dat is niet voor niets!

Zo heeft vloerverwarming een bevorderend effect op de luchtcirculatie en luchtvochtigheid, wat bijdraagt aan uw gezondheid. Bovendien is het efficiënt, voelt het behaaglijk aan en heeft het bovendien esthetische voordelen. Een vloer die zorgt voor goede en gelijkmatige warmtegeleiding, zoals een gietvloer maakt het systeem ideaal om te fungeren als hoofdverwarming voor uw huis.

Wij zijn erg tevreden over de service en het mooie resultaat!

Wij zijn erg tevreden over de service en het mooie resultaat!

B-art Gietvloerboutique
B-art Gietvloerboutique

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een gepassioneerd en hecht team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dat is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren!

Bent u alvast benieuwd naar de kosten van uw droomvloer? Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie bij ons op. U ontvangt deze binnen enkele minuten in uw mailbox.

Prijsindicatie opvragen

Pure ambacht met passie gegoten

Bij B·Art Gietvloerboutique werken wij met een gepassioneerd en hecht team dagelijks aan het verwezenlijken van droomvloeren voor particulieren en bedrijven. Kwaliteit, vakmanschap en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel en dat is terug te zien in onze ambachtelijk gegoten vloeren!

Bent u alvast benieuwd naar de kosten van uw droomvloer? Vraag dan vrijblijvend een prijsindicatie bij ons op. U ontvangt deze binnen enkele minuten in uw mailbox.

Prijsindicatie opvragen
B-art Gietvloerboutique
Voordelen

Waarom een gietvloer van B•Art?

Kwaliteit en vakmanschap

Ruim 25 jaar ervaring in het aanbrengen van maatwerk gietvloeren van de hoogste kwaliteit.

Betrokken en flexibel

Wij hechten waarde aan persoonlijke aandacht en begeleiden u tijdens het gehele traject.

Inspirerende showroom

Prachtig ruime showroom waar u een helder en betrouwbaar adviesgesprek mag verwachten.

Duo-art-gietvloer-betonlook in woonkamer Nuland Duo-art-gietvloer-betonlook in woonkamer Nuland

Gietvloer en vloerverwarming

Een gietvloer gaat uitstekend samen met vloerverwarming. De lage warmteweerstand en de beperkte dikte (2 tot 6 mm) van gietvloeren maken dat de warmtegeleiding makkelijk door de gietvloer doorgegeven wordt. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld waardoor het complete oppervlak wordt benut en de ruimte sneller is opgewarmd. Tevens houdt een gietvloer de warmte langer vast. U kunt de verwarming dus rustig een uurtje voor het slapen gaan naar beneden draaien zodat u toch in een behaaglijke woonkamer nog even kunt genieten van elkaars gezelschap of die ene leuke film. Ook nog eens efficiënt en kostenbesparend dus!

Daarnaast heeft het natuurlijk een groot esthetisch voordeel. Geen radiotoren meer in uw woning betekent meer ruimte en bovendien veel meer mogelijkheden voor het inrichten van de ruimte. En samen met een gietvloer zorgt het ook nog eens voor een rustig en elegant geheel. Wanneer u al beschikt over vloerverwarming hoeft u dus alleen nog maar op zoek te gaan naar de gietvloer die bij u past! Maak vandaag nog een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en wij helpen u graag verder!

Bent u op zoek naar een gietvloer maar heeft u (nog) geen vloerverwarming? Ook daar helpen wij u graag mee verder. B·Art heeft ook gietvloeren in het assortiment die ook comfortabel zijn zonder vloerverwarming omdat deze de omgevingstemperatuur aannemen. Maar ook indien u overweegt om (nieuwe) vloerverwarming aan te laten leggen informeren wij u graag. Neem gerust contact met ons op.

Gietvloer Arnhem Gietvloer Arnhem

Welke vloer bij vloerverwarming?

Een van de meest gestelde vragen is welke vloer op vloerverwarming het best geschikt is. Het ís ook erg belangrijk om daarop te letten, want er zijn nogal wat vloeren die niet gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming, die niet of minder goed geleiden of waarbij een ondervloer nodig is die aan allerlei eisen moet voldoen.

Voor een gietvloer geldt dat allemaal niet. Alle vloeren in het assortiment van B·Art zijn goed of zelfs uitstekend te combineren met vloerverwarming en er hoeft daarvoor niets aan de ondervloer te gebeuren. Er is geen speciale onderlaag nodig. Heeft u een tegelvloer met vloerverwarming en wilt u een gietvloer? Ook dat is geen enkel probleem. Uw vloer hoeft zelfs niet te worden verwijderd. Wanneer wij een gietvloer aanbrengen over een tegelvloer waaronder vloerverwarming ligt dient er wel eerst geëgaliseerd te worden om ervoor te zorgen dat de vloer vlak is en voegen niet meer zichtbaar zijn. Omdat een gietvloer een geringe laagdikte heeft, heeft dit geen nadelige gevolgen voor het rendement van uw vloerverwarming.

Aandachtspunten bij een gietvloer met vloerverwarming

Wanneer de warmtebron zich in de vloer bevindt kan er meer werking in de ondergrond ontstaan door temperatuurwisselingen. Een vloer die vast gehecht is aan de ondergrond kan dan gaan meebewegen en in ernstige gevallen krimpscheurtjes of aders vertonen.

Zorg er daarom voor dat er tijdig en op juiste wijze een opwarmprotocol wordt gevolgd voordat de gietvloer wordt aangebracht. Dat wil zeggen dat de temperatuur heel geleidelijk aan wordt opgebouwd tot uw standaard temperatuurstand. Daarnaast zorgt u het best altijd voor een constante temperatuur. Wanneer u bij het wisselen van het seizoen de temperatuur toch wilt aanpassen, zorg er dan voor dat u dit ook weer geleidelijk op- of afbouwt om werking in de vloer zoveel mogelijk te voorkomen.

Get touched by
the beauty from below

Get touched
by the beauty from below

Vloerverwarming gietvloer; renovatie

Bij nieuwbouwwoningen is vloerverwarming tegenwoordig vrijwel standaard. Deze wordt aangebracht in de dekvloer. Heeft u nog geen vloerverwarming en bent u op zoek naar een nieuwe vloer, dan is het zeker het overwegen waard om dan meteen ook vloerverwarming aan te laten brengen. Dit kan door de dekvloeren te laten vervangen waar de vloerverwarming in aangebracht wordt. U heeft dan meteen een strakke ondergrond waar een gietvloer over kan worden aangebracht. Maar een nieuwe dekvloer is ook meteen heel rigoreus en heeft een lange droogtijd nodig. Het is ook mogelijk om de vloerverwarming in te frezen in de bestaande dekvloer. En daarvoor hoeft u niet naar een andere partij!

Wanneer u vloerverwarming wilt laten infrezen en een gietvloer wilt laten aanbrengen, kunnen wij deze combinatie voor u verzorgen zonder dat u daarvoor eerst op zoek hoeft te gaan naar een andere partij. Daarvoor werken wij samen met een vloerverwarming specialist. Deze specialist zal het infrezen en aanleggen van de vloerverwarming verzorgen. Vervolgens voeren wij alle voorbewerkingen uit die nodig zijn zoals het opvullen van de sleuven en het egaliseren van de vloer. Op deze manier heeft u de garantie van twee specialisten elk in hun eigen vakgebied, maar zorgen we er ook voor dat de werkzaamheden perfect op elkaar aansluiten zonder dat u daar geen tijd in hoeft te steken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Kosten gietvloer met vloerverwarming

De kosten voor een gietvloer kunt u gemakkelijk en snel opvragen via onze online offertetool. Wanneer u via ons ook het infrezen van de vloerverwarming wilt laten verzorgen kunt u dit telefonisch of per email aan ons melden. Wij zorgen er dan voor dat u naast onze offerte tevens een offerte van onze partner in vloerverwarming ontvangt. Uiteraard kunt u deze ook zelf aanvragen bij onze partner: vloerverwarming specialist

Jennifer Jennifer

Meer weten? Maak dan snel een afspraak


Bezoek onze showroom

Afspraak maken
Klanten beoordelen ons met een:
8.9 | 86 beoordelingen

Gietvloer met vloerverwarming

Gietvloer met vloerverwarming

Alle voordelen op een rij:

  • behaaglijke warmte; nooit meer koude voeten!
  • perfecte warmteverdeling
  • kostenbesparend; een gietvloer houdt warmte langer vast
  • efficient energieverbruik; dankzij gelijkmatige warmteverdeling al bij lagere temperaturen behaaglijk
  • geen radiotoren meer; eindelijk eindeloos ruimtes herindelen
  • gezonder; vloerverwarming heeft een bevorderend effect op de luchtcirculatie en luchtvochtigheid
  • ook mogelijk bij renovaties zonder de dekvloer te vervangen
Totale gietvloer prijs PU Totale gietvloer prijs PU

Geen vloerverwarming, tóch een gietvloer?

Geen enkel probleem! Ook wanneer u geen vloerverwarming heeft is een gietvloer een zeer geschikte keuze. Een polyurethaan gietvloer van B·Art voelt ook zonder vloerverwarming aangenaam en comfortabel aan. De samenstelling van deze gietvloer zorgt namelijk voor een perfecte verdeling van warmte waardoor de gietvloer zich gemakkelijk aanpast aan de omgevingstemperatuur. Dus ook op de bovenverdieping en slaapkamers, waar veelal geen vloerverwarming aanwezig is, voelt een polyurethaan gietvloer – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een tegelvloer of een laminaatvloer – dus heerlijk warm en comfortabel voor uw voeten.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Jazeker! Vanwege de lage warmteweerstand en de beperkte dikte (1-6 mm) van gietvloeren maakt dat de warmtegeleiding makkelijk door de gietvloer doorgegeven wordt.

Lees verder

Een gietvloer kan nagenoeg over elke ondergrond worden aangebracht. In enkele gevallen kan een voorbehandeling nodig zijn.

Lees verder

Wilt u weten wat een gietvloer kost? Vul dan eenvoudig ons offerteformulier in. U ontvangt direct en vrijblijvend een richtprijsofferte. Bij het bepalen van de totale kosten van een gietvloer wordt rekening gehouden met diverse factoren. Voor een compleet beeld van de kosten ontvangen wij u graag in de showroom voor een detailgesprek.

Lees verder

Het aanbrengen van een gietvloer duurt gemiddeld zo’n 4-5 dagen, waarna deze 2 dagen dient te drogen. U dient dus rekening te houden met een volledige week in uw planning.

Lees verder
Jennifer Vrijblijvend advies?