fb

Kan ik zelf een gietvloer leggen?

Bent u van plan om zelf een gietvloer te leggen? Hoewel doe-het-zelfprojecten verleidelijk kunnen zijn, is het essentieel om de complexiteit en het belang van een gietvloerinstallatie te begrijpen. In dit artikel leggen we uit waarom het niet aan te raden is om zelf een gietvloer te leggen en waarom het inhuren van een specialist de beste keuze is.

Waarom u een doe-het-zelf gietvloerinstallatie beter kan vermijden

 • Gebrek aan expertise

  Het leggen van een gietvloer vereist gespecialiseerde kennis en vaardigheden. Zonder de juiste training en ervaring kunt u te maken krijgen met moeilijkheden zoals ongelijke vloerlagen, luchtinsluitingen en slechte hechting aan de ondervloer.

 • Professionele apparatuur

  Voor een kwalitatief hoogwaardige gietvloer zijn speciale apparatuur en producten nodig. Als doe-het-zelver heeft u waarschijnlijk niet toegang tot deze professionele uitrusting, wat kan leiden tot een minder duurzaam en esthetisch resultaat.

 • Tijdrovend proces

  Het leggen van een gietvloer is een complex en tijdrovend proces. Het vergt nauwkeurige voorbereiding, zoals het egaliseren van de ondervloer en het zorgvuldig mengen en aanbrengen van de gietvloermix. Het ontbreekt de meeste doe-het-zelvers aan de nodige tijd en geduld om dit proces correct uit te voeren.

 • Risico op fouten

  Zelfs kleine fouten tijdens het gietvloerinstallatieproces kunnen grote gevolgen hebben. Denk aan scheuren, loslatende delen (onthechting) en ongelijke vloeroppervlakken. Het herstellen van dergelijke fouten achteraf kan erg kostbaar zijn en kan leiden tot extra frustratie.

Het inhuren van een professionele specialist voor het leggen van uw gietvloer heeft vele voordelen:

B·Art Gietvloerboutique voor uw gietvloerproject

 • 25 jaar expertise en ervaring

  B·Art Gietvloerboutique heeft de nodige kennis en ervaring om een perfecte gietvloer te realiseren. We zijn bekend met de juiste technieken en kunnen eventuele problemen snel oplossen.

 • Kwaliteit en duurzaamheid

  Wij zorgen voor een hoogwaardige gietvloer die lang meegaat. B·Art werkt met de beste materialen en zorgen voor een nauwkeurige afwerking.

 • Tijdsbesparing

  Door een specialist van B·Art in te huren, bespaar je kostbare tijd. Wij zorgen voor een efficiënte installatie en nemen het hele proces uit handen, zodat u uw kunt concentreren op andere belangrijke zaken!

 • Garantie en nazorg

  B·Art Gietvloerboutique biedt een garantie van 5 jaar. Mocht er na de installatie iets misgaan, dan staan we klaar om het probleem op te lossen en uw tevredenheid te waarborgen!

Meer informatie?

Meer informatie over het zelf leggen van een gietvloer? Klik hier!

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Klik de contact button en wij staan voor u klaar!

Jennifer Vrijblijvend advies?