fb

Het onderhouden van mijn gietvloer, hoe doe ik dat?

Een gietvloer is niet alleen een duurzame en moderne vloerkeuze, maar het is ook een investering in de schoonheid van uw huis. Om ervoor te zorgen dat uw gietvloer er altijd op zijn best uitziet, is regelmatig onderhoud essentieel. In dit uitgebreide artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over het onderhouden van een gietvloer. Van dagelijkse reinigingstips tot diepgaand onderhoud, we hebben het allemaal. Laten we aan de slag gaan!

Wat is een gietvloer?

Voordat we dieper ingaan op het onderhoud, laten we eens kijken naar wat een gietvloer eigenlijk is. Een gietvloer is een moderne vloerbedekking die wordt gekenmerkt door zijn naadloze, strakke afwerking. Een gietvloer wordt gemaakt door verschillende lagen van speciale harsen over de ondervloer te gieten en vervolgens te laten uitharden. Dit proces resulteert in een duurzame, slijtvaste vloer met een eigentijdse uitstraling.

Regelmatig schoonmaken

De aanschaf van een prachtige gietvloer is een investering in de schoonheid en duurzaamheid van uw huis. Maar om die schoonheid te behouden en de levensduur van uw gietvloer te verlengen, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Hier duiken we dieper in op de wereld van gietvloeronderhoud en delen we handige tips en trucs om uw vloer in topconditie te houden. Of u nu al een trotse eigenaar bent van een gietvloer of overweegt om er een aan te schaffen, hier ontdekt u waarom regelmatig schoonmaken en onderhoud de sleutel zijn tot een vlekkeloze en stralende vloer. Lees verder voor waardevolle inzichten en praktische adviezen om uw gietvloer te laten schitteren.

 1. Veeg de vloer dagelijks met een zachte bezem of stofwisser om stof en vuil te verwijderen.
 2. Gebruik ZeroDirt Basic voor de regelmatige reiniging van uw gietvloer en ZeroDirt Intensive voor een intensieve reiniging van uw gietvloer voor optimaal resultaat. Vermijd agressieve chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.
 3. Meng uw ZeroDirt product met water volgens de instructies op de verpakking.
 4. Dweil de vloer met ZeroDirt en een microvezel dweil. Zorg ervoor dat de dweil niet te nat is om overtollig vocht op de vloer te voorkomen.
 5. Spoel de dweil regelmatig uit in schoon water en vervang het schoonmaakmengsel indien nodig.
 6. Laat de vloer volledig drogen voordat je er weer op loopt.

Bescherming tegen krassen en slijtage

Een gietvloer is een moderne en stijlvolle keuze voor uw huis of bedrijf. De naadloze afwerking en veelzijdigheid maken het een populaire optie, maar om de schoonheid en duurzaamheid te behouden, is het essentieel om uw gietvloer te beschermen tegen krassen en slijtage. Hier vertellen we u precies hoe u dit het beste kunt doen. Lees verder om te leren hoe u uw investering kunt beschermen en de levensduur van uw gietvloer kunt verlengen.

 1. Plaats professionele bescherming van scratch no more onder meubels e.d. om krassen te voorkomen wanneer ze worden verplaatst.
 2. Gebruik ruime matten bij de ingangen om vuil en grit te verwijderen voordat het de vloer kan beschadigen.
 3. Vermijd het slepen van zware voorwerpen over de vloer. Gebruik in plaats daarvan een karretje of til het voorwerp op.
 4. Gebruik geen schurende materialen of harde borstels tijdens het schoonmaken, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

Vlekken verwijderen

U heeft met zorg en aandacht gekozen voor die prachtige gietvloer in uw huis, en het is een waar kunstwerk geworden. Maar wat gebeurt er als er per ongeluk een vlek op verschijnt? Geen zorgen! We begrijpen het belang van het behouden van de onberispelijke uitstraling van uw gietvloer. Hier gaan we dieper in op effectieve manieren om vlekken van je gietvloer te verwijderen. Van alledaagse morspartijen tot hardnekkige vlekken, we delen waardevolle tips en trucs om je gietvloer in topconditie te houden. Dus leun achterover, ontspan, en ontdek hoe u uw gietvloer weer kunt laten stralen als nieuw!

 1. Behandel gemorste vloeistoffen onmiddellijk met een absorberend doekje of keukenpapier om te voorkomen dat ze in de vloer trekken.
 2. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en warm water om de vlek voorzichtig schoon te maken.
 3. Vermijd schrobben of wrijven, omdat dit de vlek verder kan verspreiden.
 4. Spoel de gereinigde plek af met schoon water en droog deze grondig.

Voorkomen van vochtproblemen

Het voorkomen van vochtproblemen is cruciaal bij het onderhouden van uw gietvloer, omdat vocht een van de grootste bedreigingen vormt voor de duurzaamheid en het uiterlijk van de vloer. Hier zijn enkele belangrijke tips om vochtproblemen te vermijden en uw gietvloer in optimale conditie te houden:

 1. 1

  Regelmatige afdichting

  Gietvloeren hebben doorgaans een afwerking die helpt bij het afstoten van vocht. Het is echter essentieel om de afdichting regelmatig te onderhouden en opnieuw aan te brengen, zoals aanbevolen door de fabrikant. Dit beschermt de vloer tegen indringend vocht.

 2. 2

  Vermijd overmatig watergebruik

  Overmatig gebruik van water tijdens het schoonmaken kan leiden tot vochtophoping en schade aan de gietvloer. Gebruik in plaats daarvan een vochtige dweil en vermijd te veel water op de vloer achter te laten.

 3. 3

  Snelle reiniging van morsingen

  Als er vloeistof gemorst wordt op de gietvloer, reinig dit dan onmiddellijk om te voorkomen dat het in de vloer kan trekken. Morsingen kunnen vochtproblemen veroorzaken en vlekken achterlaten als ze niet snel worden aangepakt.

 4. 4

  Gebruik geschikte ondervloermaterialen

  Zorg ervoor dat de ondervloer van uw gietvloer geschikt is voor vochtige omgevingen. Een goede ondervloer helpt vochtproblemen te voorkomen door vochtisolatie te bieden.

 5. 5

  Ventilatie en vochtigheidsregeling

  Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte waar de gietvloer is geïnstalleerd. Het handhaven van een constante vochtigheidsgraad in het interieur kan helpen vochtproblemen te minimaliseren.

 6. 6

  Voorkom waterinsijpeling

  Controleer regelmatig op lekkages in de buurt van waterleidingen, badkamers of andere mogelijke bronnen van vocht. Zorg ervoor dat eventuele problemen snel worden verholpen om vochtproblemen te voorkomen.

Het voorkomen van vochtproblemen is van essentieel belang om de levensduur en de esthetiek van uw gietvloer te behouden. Door deze preventieve maatregelen in acht te nemen en regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u genieten van een prachtige en duurzame gietvloer in uw huis of bedrijf.

Meer informatie?

Voor extra informatie en een uitgbreid artikel over het onderhouden van uw prachtige gietvloer kunt u hier meer lezen op onze website. Meer informatie over het onderhouden van uw gietvloer? Klik hier!

Heeft u vragen?

Als u toch nog vragen of opmerkingen heeft over het onderhouden van uw gietvloer, of voor als u advies wilt over gietvloeren, neem dan gerust contact met ons op! Het team van B·Art staat graag voor u klaar!

Jennifer Vrijblijvend advies?