fb
Get touched by the

beauty from below

Get touched by the

beauty from below

B-art gietvloerboutique

NOA Interview met B-Art Gietvloerboutique

Dagelijks werkt het hechte team van B·Art Gietvloerboutique aan het verwezenlijken van droomvloeren. Ooit als eenmanszaak aan huis begonnen, is B·Art van Bart en Inge van Dommelen inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met een imposante rij aan gerealiseerde topprojecten. Ze hebben een prachtige showroom in het Brabantse Oss én durven zich met gepaste bescheidenheid dé gietvloerspecialist te noemen. Alle medewerkers delen de liefde voor het vak en hebben een goed oog voor perfectie.

Gietvloer Wijchen Gietvloer Wijchen

Betonlook gietvloeren mét comfort en luxe uitstraling

Wie de showroom van B·Art Gietvloerboutique binnenwandelt – of de website bekijkt – ziet het direct: hier wordt alleen genoegen genomen met een top- product. Inge en Jennifer nemen showroombezoekers graag mee naar het kookeiland voor een kop koffie, zitten met klanten aan een gezellige grote tafel voor een goed advies, of bieden aan blootvoets rond te lopen en neer te ploffen op de grote bank. “Dan kunnen mensen écht ervaren hoe onze vloeren thuis kunnen aanvoelen. We geven graag op voorhand uitgebreide informatie over onze producten, zodat klanten precies weten wat ze van een B·Art gietvloer mogen verwachten.”

Gietvloer prijs berekenen Gietvloer prijs berekenen

“99,9% van onze klanten bezoekt eerst de showroom alvorens ze besluiten een gietvloer aan te schaffen”, vertelt Inge van Dommelen. Samen met Jennifer van Bergen zorgt zij ervoor dat klanten uitgebreide informatie over de verschil­ lende producten krijgen. “Dat vinden we belangrijk, want onze vloeren zijn een flinke investering. Veel mensen zijn helemaal enthousiast in onze showroom, maar krijgen hierdoor vaak niet alle informatie mee tijdens dit bezoek. Daarom zetten we daarna alles wat besproken is voor hen op papier. Maar ook voor welke toe­ passing onze vloeren geschikt zijn, wat de eigenschappen/karakteristieken zijn van sommige producten en wat men van het product kan verwachten. In woord én beeld willen we het verwachtingspatroon managen: natuurlijk laten we graag de voordelen zien, maar op een prettige wijze zijn we bijvoorbeeld ook eerlijk en duidelijk over mogelijke gebruikssporen of de kans op een ingewaaid haartje of vliegje tijdens het drogingsproces.”

Afspraak gietvloer showroom B-Art gietvloerboutique Afspraak gietvloer showroom B-Art gietvloerboutique

Eerlijk, transparant, duidelijk

“We nemen graag het zekere voor het onzekere. Begrijpen als geen ander dat klanten tijdens een bezoek aan de showroom nu eenmaal vooral bezig zijn met het mooie plaatje, dat ze alvast naar hun eigen woning vertalen. Maar hierdoor missen ze soms belangrijke informatie en voorzorgsmaatregelen die wel cruciaal zijn om een topkwaliteit vloer op te leveren, precies zoals ze in onze showroom zien”, legt Jennifer uit. “Heel overzichtelijk hebben we daarom ook op papier staan wat er zowel voor, tijdens als na het aanbrengen van de vloer moet ge­ beuren ­ of juist vermeden moet worden. Klanten verlangen doorgaans een 10 aan kwaliteit en uitstraling: om dat ook echt te kunnen bereiken hebben wij de medewerking van de klant nodig. Meestal wordt onze eerlijkheid gewaardeerd. En soms kiest een klant toch voor een andere vloerafwerking. Dat is natuurlijk jammer, maar onze voorkeur gaat uit naar een tevreden klant; iemand die het product begrijpt. Deze mensen zijn tenslotte onze toekomstige ambassadeurs.”

Duo Art gietvloer in hal / entree in Nistelrode - Object Z Duo Art gietvloer in hal / entree in Nistelrode - Object Z

Juiste omstandigheden zijn een must

De juiste voorbereiding en de juiste omstandigheden zijn dus erg belangrijk om de kwaliteit te kunnen garanderen. Tijdens een voorinspectie wordt de situatie ter plaatste aan­ schouwd en beoordeeld. Tevens verricht B·Art Gietvloer­ boutique een vochtmeting. “Wanneer alles voldoet aan de voorgeschreven normen, kunnen wij in de geplande week de vloer aanbrengen”, vervolgt Inge. “Wanneer er nog extra werkzaamheden verricht moeten worden om tot een mooi eindresultaat te komen, bespreken wij dit met de klant, zoals het verwijderen van binnendeuren of het opvolgen van een opwarmprotocol bij vloerverwarming. Ook vragen wij de klant om zo mogelijk niet in de woning te komen tijdens onze werkzaamheden en de droogdagen. Ondanks goede afspraken gaat het weleens mis; dan zien we voetafdrukken terwijl er wordt beweerd dat er écht niemand binnen is geweest, maar veel discussie wordt voorkomen door vooraf heel duidelijk te zijn.”

Duo Art gietvloer in Nistelrode - overloop - verdieping verbouwing villa - Object Z Duo Art gietvloer in Nistelrode - overloop - verdieping verbouwing villa - Object Z

Webshop voor extra service

De gietvloerspecialist B·Art Gietvloerboutique doet er alles aan om klanten optimaal te informeren én te ontzorgen. Ze werken met checklists, zodat er in de voorbereiding niets kan worden vergeten. En na oplevering kunnen klanten in de webshop terecht voor onderhoudsproducten, meubel­ beschermdoppen en zelfs voor diverse woonaccessoires. “Eigenlijk is de webshop voor onder andere reinigings­ producten en ondertapijt ontstaan om service te bieden”, legt Inge uit. “Het zijn allemaal producten die we uitgebreid zelf hebben uitgeprobeerd en waar we echt achter staan. Onze core business is het aanbrengen van mooie en kwali­ tatieve gietvloeren en die willen we natuurlijk het liefste zo lang mogelijk goed houden. We zijn eigenlijk niet zo actief om onze webshop veel onder de aandacht te brengen, maar we zien dat mensen hem toch steeds beter weten te vinden. Ook mensen die nog nooit een vloer bij ons hebben gekocht, bestellen er producten.”

Duo Art gietvloer in combinatie met houten vloer in Nistelrode - Object Z - verbouwing villa Duo Art gietvloer in combinatie met houten vloer in Nistelrode - Object Z - verbouwing villa

Renew Art

Een andere dienst van B·Art Gietvloerboutique is het aanbieden van onderhoud: “Inmiddels zijn er door ons en collegabedrijven al vele gietvloeren aangebracht”, geeft Jennifer aan. “Mensen verhuizen weer en de nieuwe bewo­ ners willen dan eigenlijk wel een opfrisbeurt. Als alles leeg is, zie je gebruikerssporen meer, maar is het ook meteen het perfecte moment om onderhoud te doen. Daarom bedach­ ten we Renew Art: dat is het opfrissen, ofwel het intensief reinigen van de huidige vloer en/of het aanbrengen van een nieuwe toplaag. Daarmee kunnen bestaande gietvloeren weer een hele woonperiode mee. Plaatselijke reparaties voeren wij, indien mogelijk, zelf uit. Grotere reparaties besteden wij uit.”

Duo Art PU vloer

De lichte, warme kleurencombinatie van de Duo Art polyurethaan gietvloer combineert prachtig met de houten vloer in de living en slaapkamers. In de keuken, eetkamer, entree, overloop en natte ruimtes werd gekozen voor de onderhoudsvriendelijke kunststofvloer. Het materiaal is licht elastisch en sterk en voelt zijdezacht en comfortabel aan. Een B­Art Duo Art is 100% waterdicht én uv­bestendig.

Bent u benieuwd naar het gehele artikel? Lees deze dan hier via de button hieronder!

Ga naar het NOA magazine
Jennifer Vrijblijvend advies?