fb

FAQ

Moet ik extra opletten met een gietvloer?

Elke vloer krijgt na verloop van tijd gebruikerssporen. En dat is ook niet erg, een vloer is er tenslotte om op te leven! Omdat een gietvloer naadloos en strak is kunnen beschadigingen of krasjes echter wel wat meer opvallen. Wij delen hier dan ook graag wat tips voor het voorkomen van krasjes en over het onderhoud van uw gietvloer.

Let op met bepaalde stoffen

Het is mogelijk dat er vlekken ontstaan door antioxidanten, tannines, plasticizers, etc. (bepaalde hout- en rubbersoorten bevatten migreerbare producten die onder gewichtsdruk vlekken kunnen veroorzaken). Deze vlekvorming wordt verder nog bevorderd door verhoogde temperatuur en verhoogde vochtigheid. Deze vlekken zijn niet meer te verwijderen en zullen verdonkeren onder UV-belasting. Voorbeelden van producten welke tannines (looizuren) bevatten: Hennepmatten of schoenzolen, kokosmatten, wollen tapijten, jute, o.a. onderzijde sommige tapijten, dierhuiden, tropische houtsoorten, koffie (langdurig), rode wijn (langdurig), haarverf, nat crêpepapier/confetti. Gebruik daarom altijd een geschikt ondertapijt onder uw vloerkleed. Ondertapijten zijn in verschillende maten verkrijgbaar in onze webshop met serviceartikelen.

LET OP: B·Art Gietvloerboutique kan ondanks dat zij deze producten aanbevelen niet garanderen dat er in enkele gevallen alsnog schade optreedt aan uw gietvloer door bepaalde stoffen die verwerkt zitten in meubels en tapijten waardoor het product toch kan migreren en schade kan veroorzaken.

Jennifer Vrijblijvend advies?