Concrete Art

Ontdek de stoere gietvloer met industriële uitstraling

“Een stoere vloer met natuurlijke charme”

Concrete Art is een cementgebonden gietvloer die met de hand wordt aangebracht. Tijdens het aanbrengen is het een homogene donkere massa. Pas daarna – wanneer het vocht er uit is en de vloer gedroogd en gepolijst is –  wordt de tekening in de vloer zichtbaar.

Dan pas is te zien dat er bijvoorbeeld een paar druppels van een spaan zijn afgevallen, of dat er pinholes in de vloer zitten. De combinatie van het materiaal en de ambachtelijke bewerking zorgen ervoor dat deze vloer vele karakteristieken kent. Krasjes, gaatjes, zichtbare spaanslagen, kleurverschillen en pigmentvlekjes horen dan ook bij deze vloer en geven deze juist die stoere, industriële uitstraling!

Woonkamer | Concrete Art

De industriële uitstraling van een echte (gevlinderde) betonvloer, maar met meer voordelen!

Woonkeuken | Concrete Art

De Concrete Art gietvloer combineert prachtig met elementen zoals hout en staal.

Keuken | Concrete Art

In vergelijking met een polyurethaan gietvloer hebben cementgebonden gietvloeren een meer authentieke, robuuste look.

Speelkamer | Concrete Art

Vanwege het robuuste uiterlijk vallen vlekken, vuiltjes en eventuele beschadigingen minder op en geven deze vloer juist meer karakter!

“De gietvloer met karakter”

Wie een gevlinderde betonvloer mooi vindt, valt vast ook voor de charmes van de Concrete Art. Omdat dit een siervloer betreft en geen funderingsvloer heeft het als voordeel dat scheurtjes minder aanwezig zijn en ook vocht en kleurstoffen zullen er minder snel intrekken. Maar heilig is het zeker niet! Omdat cementgebonden gietvloeren hard zijn, bewegen ze niet mee met de ondervloer waardoor er kleine haarscheurtjes kunnen ontstaan. Tevens kan de vloer daardoor wat kouder aanvoelen zonder vloerverwarming.

De Concrete Art gietvloer is niet toepasbaar in de doucheruimte en niet geschikt voor een houten ondervloer.

Met een Concrete Art kiest u voor een natuurlijke, ambachtelijke gietvloer die een industriële uitstraling geeft aan uw woning.

 

Onderhoud Concrete Art gietvloer

Het voorkomen van krasvorming is een puntje van aandacht. U zelf kunt met eenvoudige middelen zorgen dat de krasvorming geminimaliseerd wordt. Wij adviseren hierin het volgende:

  • Een goede en ruime schoonloopmat bij de entree van uw huis. Zowel bij de voordeur, als eventueel bij de achterdeur. Het eerste en ergste vuil zal dan al achterblijven op de mat. Door de mat gelijk met de gietvloer te leggen, geeft dit tevens een mooie, strakke en chique uitstraling.
  • De vloer dagelijks met een olievrije swiffer afdoen;
  • Voorzie uw meubels van de juiste bescherming. Dit kan in de vorm van goede en degelijke viltjes onder de stoelen, of zachte wielen onder de bureaustoel of eetkamerstoel. Voor meer info kunt u terecht op: scratchnomore.
    Wanneer u de volgende kortingscodes gebruikt: SNM300365 ontvangt u ook nog eens 5% korting op uw bestelling!
  • Controleer de bescherming onder uw meubels regelmatig op slijtage of vuil en vervang deze tijdig; 
  • Gebruik onderhoudsmiddel voor uw vloer waar geen zeephoudende middelen in verwerkt zitten.  

Voor nadere informatie verwijzen wij u naar ons schoonmaakadvies. Alle reinigingsproducten voor uw gietvloer zijn te verkrijgen via onze webshop.

Gerealiseerde projecten
met Concrete Art

Woonkeuken Oss
Type gietvloer: Concrete Art

Woonkamer Reek
Type gietvloer: Concrete Art

Woonkamer Uden
Type gietvloer: Concrete Art

Woonkamer Heesch
Type gietvloer: Concrete Art

Ontvang direct
per mail
een offerte