fb

Gietvloer prijs berekenen

Een gietvloer is een populaire keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes vanwege zijn strakke, moderne uitstraling en duurzaamheid. Maar wat kost een gietvloer nu precies? Het antwoord op deze vraag hangt van verschillende factoren af. In dit artikel geven we je een gedetailleerd overzicht van hoe de prijs van een gietvloer wordt berekend, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Wat is een Gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die wordt aangebracht door vloeibaar materiaal over de ondervloer te gieten. Dit kan een kunsthars, polyurethaan of cementgebonden materiaal zijn. Het resultaat is een gladde, strakke vloer zonder voegen of naden, wat een moderne en minimalistische uitstraling geeft.

Hoe bereken je de prijs van een gietvloer?

Bij het overwegen van een gietvloer is een van de eerste vragen vaak: Wat is de prijs? Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van het type materiaal dat u kiest voor uw gietvloer. Verschillende materialen, zoals polyurethaan (PU), epoxy en cementgebonden gietvloeren, bieden elk unieke eigenschappen en vallen in verschillende prijsklassen.

Binnen kijken

Binnen kijken

Get touched by
the
 beauty from below

Factoren die de Prijs van een Gietvloer Beïnvloeden

1. Materiaalkeuze

De keuze van het materiaal is een van de grootste prijsbepalende factoren. Gietvloeren zijn er in verschillende materialen, elk met hun eigen prijskaartje: -Polyurethaan (PU): Dit materiaal is flexibel en comfortabel, ideaal voor woonruimtes. Prijs: €50 - €80 per m². -Epoxy: Sterk en bestand tegen chemicaliën, vaak gebruikt in industriële omgevingen. Prijs: €60 - €100 per m². -Cementgebonden gietvloer: Geeft een industriële look en is minder flexibel. Prijs: €70 - €120 per m².

2. Oppervlakte

De totale oppervlakte van de vloer heeft direct invloed op de kosten. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter kan zijn vanwege schaalvoordelen. Kleinere ruimtes kunnen daarentegen relatief duurder zijn per vierkante meter.

3. Voorbereidingswerk

De staat van de ondervloer speelt een grote rol in de kosten. Is de ondervloer al egaal en klaar voor een gietvloer, dan zijn de kosten lager. Moeten er eerst reparaties of extra egalisatielagen aangebracht worden, dan kan dit de kosten aanzienlijk verhogen. Voorbereidingskosten kunnen variëren van €5 tot €30 per m².

4. Afwerking en Extra's

Afwerkingsopties zoals antislip-coatings, kleur en design kunnen de kosten verhogen. Een simpele afwerking is uiteraard goedkoper dan een unieke, op maat gemaakte afwerking met speciale effecten. Extra opties zoals vloerverwarming verhogen eveneens de kosten.

5. Installatiekosten

De arbeidskosten voor de installatie kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van het project en de ervaring van de vakman. Gemiddeld liggen de installatiekosten tussen €20 en €50 per m².

Meer weten?

Wilt u meer weten over het berekenen van de prijs van je gietvloer? Klik dan door naar ons uitgebreide artikel over het berekenen van de prijs van een gietvloer.

Jennifer Vrijblijvend advies?